Navigation
Activiteiten
Kerst/puzzelloop 2013 


Dijken marathon in Estafette 2012
Na het daverende succes van de Motion For You teams van vorig jaar hebben op 2 september 3 teams deel genomen aan de Dijkensport Estafette marathon.Motion For You Lopers naar Marikenloop 2012

27 lopers hebben dit jaar deelgenomen aan de 5 en 10 km. Ondanks de warmte heeft iedereen weer een mooie prestatie neergezet.
En dus was het motto van afgelopen zondag: Waar is het feestje? Hier is het feestje!!Hoe leuk hardlopen kan zijn...  Nieuwe cursussen INDOOR/OUTDOOR
Mijn eerste ervaringen met de hardlooptraining!

Astrid Maat:

“Al jarenlang was het mijn grote wens om te gaan hardlopen. Het kwam er maar niet van. Een poging met een schema van internet ging al na een paar weken de mist in.

Ik was dan ook erg blij dat er eindelijk op een avond dat ik kon een hardloopcursus begon. Dat had ik nodig, in een groep onder professionele begeleiding!

Een enorme uitdaging, zou het lukken, zou het iets voor mij zijn, kan ik het volhouden…. ben tenslotte geen 20 meer.

We zijn nu 6 weken bezig en ik kan zeggen, ja ik kan het(nog steeds) volhouden! Ik had het niet voor mogelijk gehouden dat ik in zo’n korte tijd, zo snel conditie kan opbouwen. En het gaat met al die tips en technieken die ze vertellen bijna als vanzelf.

Tijdens de cursus leren we van Patty en Toine, dat “core- ” en cardiotrainingen ook erg belangrijk zijn naast het hardlopen. Daar sta je van te voren eigenlijk helemaal niet bij stil.

Het is ook erg leuk om met een groep te trainen. Ieder in zijn eigen tempo, praatje onderweg, lekker buiten en voor je het weet ben je alweer terug. Nog even bij Flash bespreken hoe de training verliep en weer met een voldaan gevoel naar huis. Zes weken op weg en we zitten al op 17 minuten! Ik begin nu echt te geloven, dat het mij gaat lukken die 30 minuten op 1 april tijdens de Drutenloop. En dat is geen grap!”

 

Geert Maassen:

“Langs de lijn…

De laatste paar jaar heb ik regelmatig aan de kant gestaan tijdens hardloopwedstrijden waar mijn beste vriendin meeliep. Duizenden enthousiaste lopers passeerden de finishlijn terwijl ik daar kou stond te lijden… Op dat moment had ik besloten te starten met een hardlooptraining. De conditie was er vanwege het wielrennen, mountainbiken en spinnen, maar de techniek ontbrak volledig.

Eind vorig jaar was er bij Flash een informatieavond over hardlopen voor beginners, ik was meteen enthousiast en kon  bijna niet wachten op de eerste hardlooples. De toegevoegde waarde van  zo’n training is de goede begeleiding op het gebied van de opbouw van het trainingsprogramma, voeding, kleding en additionele individuele (indoor) oefeningen. Dit  allemaal ter voorkoming van blessures en ten gunste van de prestatie. Ik wil nu, maar ook in de toekomst, genieten van het hardlopen.

We zijn nu halverwege met de training, het doel is om op 1 april de 5 km Drutenloop met de groep te lopen. Het is geen grap, de onderlinge competitie is al gestart….” 

 

Gert van Duinen:

“Na een periode van ca. 12 jaar heb ik het hardlopen weer opgepakt. Mijn echtgenote Ella maakte me erop attent dat vanuit Flash onder professionele begeleiding een  loopcursus zou worden gegeven met als uiteindelijk doel:  meedoen aan de Drutenloop op 1 april.

Vol goede moed ben ik begin januari begonnen, met de insteek “dat fiks ik wel even”. Dat even fiksen valt wel even tegen, met een conditie van nul. Het kost me veel  moeite weer iets te bereiken,  inmiddels zit er schot in de zaak. In plaats van 1 keer per week  lopen, train ik drie keer in de week behoorlijk intensief, wie had dat ooit gedacht.

De deskundigheid en gedrevenheid van de trainers hebben er mede voor gezorgd dat ik weer lol en plezier krijg in het. Wat natuurlijk ook stimuleert is de groep waarmee we bezig zijn, deelnemers met allerlei verschillende niveaus en achtergronden. Het is vooral ook na de gezamenlijke training erg gezellig aan de koffie. Ik ben blij dat ik eraan begonnen ben en verheug me op de trainingen ondanks dat het soms zwaar voor me is!!!”

 

Angela Franssen:

“Op naar de Drutenloop!

Ooit was ik eraan begonnen, hardlopen met behulp van een schema dat ik van internet geplukt had. Maar wat viel dat tegen. Ik, sportief en in goede conditie (dacht ik), was al na 1 minuut bekaf. Hardlopen is toch wat anders dan zumba, steps of bodypump. Nog een tweede keer geprobeerd, maar het werd geen succes. Inmiddels sportte ik bij Flash en eind vorig jaar werd in samenwerking met MOTION FOR YOU een looptraining voor beginners aangeboden. Het begon toch weer te kriebelen en ik meldde mij aan. Zou het nu wel lukken? Al na de eerste training was ik enthousiast en dat is zo gebleven. Er wordt veel aandacht besteed aan warming up (wat ik indertijd dus niet deed), looptraining en cooling down. En het lopen zelf? Ook dat gaat lekker.  Door een goede en vooral rustige opbouw gaat het lopen soepel en voor je het weet kun je al aardig wat minuten achter elkaar hardlopen. Tel daarbij op het enthousiasme van Patty en Toine en de stimulans van de groep en je krijgt vleugels. Op naar de 5 km. van de Drutenloop. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken!”Vrolijke Kerstyogaloop, 17 dec 2011Wie zaterdagmorgen 17 december vroeg op pad was om kerstinkopen te doen, kon het niet ontgaan zijn. Door het centrum van Druten renden 25 kerstmannen en kerstvrouwen met een kerstmuts op. Vooral dat laatste zorgde voor een vrolijke uitbundige lach op het gezicht van lopers en toeschouwers. De lopers gingen via het Drutense bosje naar de dijk waar zij volop genoten van een mooi winters uitzicht over de Waal. Daarna dollen rond de kerstboom en kriskras door de winkelstraten van Druten. Na afloop was het gezellig uitpuffen met een warme versnapering en terugklikken op een vrolijk evenement.   

Lauwe on Light, 13 dec 2011

Dinsdaggroep Inlooptrainingsavond maakt uitstapje en traint in Beneden-Leeuwen.

 


Bergrace by Night, 4 nov 2011

Dijkenloop, 4 sep 2011


Beginnende en gevorderde lopers uit alle groepen van het afgelopen jaar gaan deelnemen aan de Dijkenloopmarathon in een estafettevorm. 
Wij feliciteren alle deelnemers met deze fantistische prestatie!

Verslag van Gerda:
"Samen met Mientje van Alphen naar Dreumel gelopen. Dit was 7.1 km.
Het was een taai stukje dijk en erg weinig mensen hier langs de kant om ons aan te moedigen.
Gelukkig dat wij de 2 fietsers Jolanda en Jacqueline achter ons hadden om ons te entertainen. Ze hadden het over lekker eten en drinken.
Daarachter zat de bezemwagen met een hele rij auto’s, die dus ook niet harder konden dan ongeveer 10 km per uur!!!!.
De aankomst in Beneden Leeuwen naar de Finish met z’n allen was een geweldige ervaring. (vooral in onze mooie appeltjesgroene shirtjes)."

Mindmap van Jolanda:
estafetteteams dijkenloop 2011